Font de la Guatlla, Barcelona, barri, Sants Montjuïc, Jaume Canut, barris,
Actualitat Cultura

La Poderosa de Font de la Guatlla, en el mapa d’espais de creació i producció de Catalunya

Font de la Guatlla torna a sortir en el mapa, un cop més de la mà de la cultura. Si Carles Taché, galerista establert al barri, ja afirma que junt amb Montjuïc ha de ser “el centre museístic de la ciutat de Barcelona”, aquest cop és el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) qui ha situat Font de la Guatlla en el seu nou mapa d’espais de creació i producció de Catalunya. I gràcies a La Poderosa, un dels 104 espais seleccionats de tot el territori, present al barri des de 2016. Es tracta d’un centre de dansa i arts escèniques situat (“i els seus contaminants”, com escriuen al seu web) amb seu al carrer Sant Germà.

La Poderosa és “un espai de creació, investigació i agitació cultural”

Segons recull la seva pàgina web: “La Poderosa és un espai que dóna suport a la creació, que acull allò emergent i que al mateix temps és contenidor i suport de tot allò que ja no ho és. Un espai com a ventre fèrtil, que potencia projectes d’investigació al voltant dels llenguatges del cos. Un espai per a la proximitat que fomenta la relació entre artistes i públic, que porta a terme comissariats i que genera marcs d’exhibició específics per a pràctiques individuals i col·lectives. Un espai que conté el créixer, l’engreixar-se i el menjar on compartir tot allò que sembla impossible en altres llocs i contextos. Un espai que practica la resistència a través del qüestionament continu de la situació afectiva, social, política i cultural que l’envolta, intentant generar noves metodologies de treball que fomenten l’empatia i l’escolta de les realitats i necessitats presents dels artistes i del públic en general“.

La Poderosa va néixer l’any 2000 quan Bea Fernández, Mónica Muntaner i Silvia Sant Funk s’ajunten sota el col·lectiu Las Santas amb la inquietud de trobar noves vies de continuïtat en la pràctica artística i amb el desig de sortir de formulacions estàtiques al voltant de la dansa i les seves manifestacions.
Precisament, el 2016 Bea Fernández i Mònica Muntaner van rebre el Premi Ciutat Barcelona pel cicle Hacer Historia(s), i en reconeixement per la feina executada al llard de 15 anys acompanyant l’evolució del teixit artístic de la ciutat. Just aquell any, La Poderosa va traslladar-se a Font de la Guatlla.

hello world_ ( teaser ) from LA PODEROSA Bcn on Vimeo.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *